לסלט:
מיקס עלי סלט ירוקל'ה
300 גרם דג מוסר טרי נקי מעור ועצמות
מלח
פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
1 בצל סגול פרוס דק
שמן זית
לוויניגרט עמבה:
2 כפות עמבה
לימון
מלח
שמן זית
קצת מים
הגשה:
3 כפות לאבנה.
אופן ההכנה:
מניחים את הדג על כלי שטוח וממליחים במלח דק, ממתינים 20-30 דקות.
בינתיים נכין את הוינגרט:.
מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב לתערובת אחידה טועמים ומתקנים תיבול, אם הוויניגרט סמיך מידי אפשר לדלל במעט מים.
פורסים את הדג לפרוסות דקות ומזלפים עליו שמן זית.
בקערת ערבוב מניחים עלי סלט ירוקל'ה, פרוסות דג, בצל סגול, צ'ילי חריף מתבלים בוויניגרט טועמים ומתקנים תיבול.
מורחים 3 כפת לאבנה בתחתית צלחת ההגשה בצורה מעגלית (עדיף צלחת מעט עמוקה). מנחים את הסלט בערימה פראית מעל הלאבנה, מזלפים שמן זית, ממליחים קלות ומה אכפת לכם? עוד קצת ויניגרט!
בתאבון!