מצרכים
1 חבילת פרחי חרדל ירוקל'ה
2 שיני שום
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
2 קולרבי
מיץ מעגבניות טריות
בשר שייטל 150 גרם
חמאה 50 גרם
אופן ההכנה
קולרבי –
1. לעטוף בנייר כסף ולהכניס בין גחלים רותחות או בין עצי המדורה (עם הקליפה).
(אם אין לנו כח להדליק מנגל – לפזר מלח גס בתבנית, להניח עליו את הקולרבי ולהכניס לתנור על 180 מעלות, עד שהקולרבי מתרכך).
2. צורבים את השייטל למידת עשייה מדיום.
פסטו חרדל-
3. חותכים את עלי החרדל. מגרדים באמצעות פומפיה את שיני השום לתוך מכתש ועלי. מוסיפים את עלי החרדל שנקצצו ואת פרחי החרדל וכותשים ביחד. מוסיפים את מיץ הלימון ושתי כפות שמן זית עד שנהיית עיסה אחידה.
מוסיפים מלח ים אטלנטי עד שטעים טעים.
4. בינתיים מחממים מחבת – שמן זית, חמאה, מיץ מעגבניות טריות, מלח ים, המון עשבי תבלין של ירוקלה – זעתר, טימין, פרחי חרדל ומעט יין לבן.
ועכשיו לתכלס –
5. פורסים את הקולראבי. פורסים את הבשר. מסדרים אותם בצלחת באופן שיהיה לנו כיף לאכול.
8. מוזגים מעל את הרוטב מהמחבת.
9. ולצד המנה / על הבשר מורחים את הפסטו חרדל המושלם שלנו.
10. בתאבון!!!