כל מי שמפחד או חושש להכין פסטה טרייה אני מציע: לנשום, להירגע להכין את הפסטה, לעוף ולהבין שההבדל בטעם בן פסטה קנויה לזו שמכינים הוא עצום.
ההכנה היא מאוד פשוטה ומהירה. קבלו את הנוסחה לפסטה טרייה (5 מנות)
** שימו לב במתכון זה יש לשמור את מי הפסטה **
300 גר קמח לבן (קמח הכי פשוט)
3 ביצים (היחס הוא שעל כל 100 גר קמח 1 ביצה)
חצי כפית מלח
כפית של שמן זית – לא חובה
למתחילים: לשים את כל החומרים בקערה וללוש
למתקדמים: להכין מערום קמח לעשות גומה ובתוך הגומה שוברים את הביצים.
לשים את הבצק עד לקבלת מסה בינונית/רכה ,נותנים לבצק לנוח במקרר בניילון נצמד לחצי שעה.
חותכים שליש מהכדור משטחים ומעבירים במכונת הפסטה עד לשלב לפני האחרון.
בשלב הזה שהבצק פרוס לשכבה ארוכה זה הזמן לשבץ את פרחי המאכל (אפשר גם צמחי תבלין)
לקפל ולהכניס לרידוד אחרון
חותכים את הפסטה לקרעים לא שווים
מכניסים אותה לסיר עם מים רותחים ומלח עד שהיא מתחילה לצוף. ומחברים לרוטב
הכנת הרוטב:
במחבת, על אש בינונית, מוסיפים מצקת ממי בישול הפסטה, חצי מצקת שמנת מתוקה מעט מלח ומחממים.
על הפסטה מגרדים פרמז'נו ומגישים.
בתאבון!
צילום: שירן כהן


