מצרכים:
תבנית בקוטר 22
165 גרם עוגיות חמאה/שאריות אפויות של בצק פריך
50 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
350 גרם גבינה לבנה
155 גרם גבינת מסקרפונה
125 גרם שמנת מתוקה
80 גרם סוכר
150 גרם שוקולד לבן
1 ביצה
60 גרם חלמונים
3 גרם מלח
לציפוי:
מיכל שמנת חמוצה 27 אחוז
30 גרם אבקת סוכר
עיטור העוגה:
או כל פרח מאכל אחר של ירוקל'ה שמוצא חן בעינכם
שקדים
אופן ההכנה:
טוחנים את העוגיות/שאריות הבצק לפירורים גסים יחסית.
מערבבים עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית.
מיישרים בעזרת כף ומקפיאים עד השימוש.
ממיסים על בן מארי או במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה.
מערבבים בקערה גבינה לבנה, גבינת מסקרפונה וסוכר.
יוצקים את השוקולד המומס והשמנת לתוך קערת הגבינות וטורפים היטב.
מוסיפים ביצה, חלמונים ומלח וטורפים.
יוצקים את התערובת על גבי התחתית ואופים ב-130 מעלות למשך שעה וחצי-שעתיים או עד שהעוגה מוכנה ורוטטת במרכז.
מקררים בטמפ׳ חדר.
מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והאבקת סוכר ומיישרים בעזרת פלטה על גבי העוגה.
מכניסים את העוגה ל5 דקות ב150 מעלות.
מוציאים ומקררים במקרר.
לפי ההגשה מפזרים פרחי מאכל ירוקל'ה על העוגה.
תהנו!