לסלט:
1 קופסה עלי סלט ירוקל'ה
4 גזרים צבעוניים (אפשר גם רגילים כמובן)
50 גר אבקת סוכר
שמן טימין ירוקל'ה
לרוטב:
כף ג'ינג'ר מגורר
כף חרדל
מיץ מחצי תפוז
מלח
פלפל רבע
כוס שמן זית
לקישוט:
אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
אופן ההכנה:
פורסים בזהירות את הגזרים דק מאוד במנדולינה או קולפן עם שיניים מניחים זה לצד זה על משטח רחב ומפדרים אבקת סוכר מעל. מניחים לגזרים להתרכך.
חוזרים על הפעולה בצידם השני של הגזרים.
שימו לב, לאחר התרככות הגזרים, שמים את הגזרים במסננת עד הרכבת הסלט.
לרוטב הווינגרט:
מערבבים את כל מרכיבי הוויניגרט בצנצנת קטנה לתערובת אחידה, טועמים ומאזנים טעמים.
בקערת ערבוב שמים את עלי הסלט והגזרים מתבלים בוויניגרט עורמים בקערת הגשה מניחים מעל את האגוזים הקלויים מזליפים עוד קצת וויניגרט ושמן טימין ירוקל'ה ומגישים.
בתאבון!