מנה הלקוחה מספרה רב המכר של אביטל סבג – "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן". ניתן למצוא את הספר בחנות שלנו תחת קטגוריית 'מתנות'.
מצרכים ל-4 מנות
1 חבילה (250 גרם) אטריות סובה
2 כפות שמן שומשום
2 ראשי ברוקולי
1 כרובית בינונית
1 נספק עלי קייל טוסקני ירוקל'ה
1 נספק תערובת לסלט של ירוקלה
1 כוס שעועית סגולה או ירוקה
3 בצלים ירוקים
1 פלפל צ'ילי
1 כף רוטב סויה אורגני
1 כף שומשום שחור
1 לימון
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן (כ-7-5 דקות). נזהרים מבישול יתר, העלול לפגוע במרקם ובצורת האטרייה.
שוטפים את האטריות במים קרים, מסננים, מוסיפים 1 כף שמן שומשום ומצננים.
ממלאים קערה גדולה עם מים פושרים ו-1 כף מלח גס ומשרים בתוכם את הברוקולי, הכרובית והעלים למשך רבע שעה, מוציאים ומסננים.
מפרקים את הכרובית ואת הברוקולי לפרחים קטנים, קוטמים את קצוות השעועית הסגולה וחותכים אותה ל-4 חלקים. פורסים את הבצלים הירוקים ואת פלפל צ'ילי לפרוסות דקות ומכניסים את כל המרכיבים לכלי הגשה.
מתבלים בשמן שומשום וברוטב סויה ומערבבים בעדינות.
ההגשה: מפזרים שומשום שחור ויוצקים מעל מעט מיץ לימון (לפי הטעם).