תמונת מחבר

וניל איכותי – איך בוחרים? איך שומרים? טיפים שעובדים!!

אז אנחנו לא יודעים אם אתם יודעים, אבל ירוקל'ה החלה לייבא וניל ממדגסקר. בואו ניקח רגע נדבר על הוניל- איך מזהים וניל איכותי? איך שומרים וניל? ומה עדיף מקל או מחית?

הוניל הוא תבלין (טעם וריח) והוא חלק ממשפחת הסחלביים, בעל פירות בצורת תרמילים. התרמילים עצמם אינם ריחניים לאחר הקטיף, ואת הארומה המפורסמת הם מקבלים לאחר עיבוד של חודשים הכולל תסיסה, ייבוש ויישון. הוניל הוא התבלין השני בעולם במחירו, אחרי זעפרן ומחירו לקילו עומד ע"ס של 4,000 ₪.  והוא הטעם המועדף והנמכר ביותר בעולם. איזור הגידול העיקרי של הוניל הוא במדגסקר (כ 80% משוק הוניל) למרות שמקור הוניל הוא בכלל מקסיקו.

שמו הלועזי של הצמח מקורו במילה הספרדית vania  שנגזרה מן המילה הלטינית vagina במשמעות "תרמיל" או "נרתיק", שכן פולי הצמח שוכנים בתוך נרתיק.

שימו לב!! מעל 95% מהמוצרים בטעם וניל בשוק – אינם מכילים כלל וניל אמיתי. ישנן מספר רמות לוניל המושפעות מגורמים שונים כמו רמת הלחות, הגמישות, כמות הזרעים, אורך המקל, מראה כהה ומבריק, ריח עמוק ומתוק וכמובן וניל אמיתי מגיע עם תעודות שלו, כן כן. עמו יהלומים.

איך שומרים וניל?

שמירה נכונה על מקלות הוניל שומרת על הטעם, המרקם והריח לאורך זמן.

  • לאחר שפתחתם את האריזה – הניחו את המקל בצנצנת זכוכית אטומה. טיפ!! עדיף צנצנת כהה.
  • אחסון במקום חשוך בטמפרטורת החדר – לא במקר!!
  • עטיפה מווקמת/ עטיפה כפולה – מקלות הוניל שלנו מגיעים מווקמים אחד אחד על מנת לשמור על המקל לאורך זמן.

מה לגבי הקפאה?

הקפאה – מותרת רק לזמן ארוך מאוד.

כמה זמן וניל מחזיק?

מקלות וניל באחסון נכון – עד שנה ואפילו יותר

תמצית וניל באלכוהול – יכולה להחזיק 2–3 שנים ואף להשתבח.

טיפ מקצועי:

אם מקל מתחיל להתייבש, אפשר להשרות אותו 15 דקות בשמנת חמה או חלב חם לפני שימוש – וזה יחזיר לו חיים זמניים (רק לאחוז בו כמו שצריך ולהוציא את הגרגרים בסכין).

הוניל של Vanill'or מבית ירוקל'ה

המקלות וניל שלנו הן דרג A גורמה. מזה אומר? זה אומר שהם מלאים בזרעי וניל איכותיים, בעלי טווח לחות פנימית מיטבי שנע בין 25% ל 28% מרוכז בחומר פעיל (ונילין) בטעם משובח ובארומה יוקרתית.

למקלות וניל מספר יתרונות מרכזיים:

מוצר אורגני מהטבע – הוניל גדל בתנאים מוקפדים ללא ריסוס במשק חקלאי המתמחה בגידול וניל ומיובש בתהליך טבעי ללא חומרים משמרים.

מקל בעל לחות גבוהה (28%-32%) – מכילים את הונילין הטבעי לכן הטעם עמוק יותר וגורם לאיזון טעמים בכל מתכון.

ניצול מקסימלי – לאחר השימוש ניתן להכניס את הקליפה ל-100 מ"ל אלכוהול, לשים במקום מוצל למשך 3-6 חודשים ולאחר מכן תהיה לנו תמצית וניל מדהימה!

מחית הוניל שלנו

מחית הוניל שלנו מופקת בתהליך ייחודי של מיצוי קליפות וזרעי וניל לטעם משופר וחזק בשילוב מקלות וניל טריים טחונים ומקלות וניל מיובשים להדגשת ארומה וטעם עשיר של וניל.

למחית וניל מספר יתרונות מרכזיים:

מחית מהווה תחליף מדהים למקלות טריים. טעמים חזקים – עקב הבישול המקצועי והמבוקר של קליפת הוניל וזרעי הוניל, ישנו ריכוז מקסימלי בטעם ובארומה. חסכון כלכלי על פני זמן ארוך בזכות רמת ריכוז הוניל.

מקל או מחית? כנסו כאן לעמוד הוניל שלנו וקבלו החלטה (:

שתף אותנו

הצטרפו למשפחת ירוקל'ה וקבלו הטבות מפנקות!

חברי המועדון של ירוקל'ה נהנים מפינוקים - הטבות ומבצעים שווים במיוחד.

ירוקל'ה אוהבת את הלקוחות שלה וכך היא מראה זאת:

למה אתם מחכים? הצטרפו עוד היום!

על מנת להצטרף למועדון החברים יש להוסיף לסל את מוצר "חבר מועדון" ובמהלך סיום הקנייה תוכלו ליהנות מההטבות

ניתן להצטרף למועדון גם ע"י הרשמה ותשלום חברות המועדון בקישור הנ"ל

התחברות לחשבון