מצרכים
גבעולי קארי ירוק מגולפים (ניתן להשיג בחנות שלנו)
קילו דג בר ים/לברק/דניס/לוקוס – מפולט ללא עור ועצמות
פחית קרם קוקוס
1-2 שיני שום מגורדות
כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד
לקרם הכרובית:
פרחי כרובית חתוכים קטן
חלב ושמנת 1:1 עד לכיסוי
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לסלט סלרי שומר:
1-2 גבעולי סלרי קצוצים
1 שומר חתוך דק
שמן זית לפי הטעם
לימון/ליים לפי הטעם
מלח לפי הטעם
3-4 יח׳ במיה פרוסות דק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
את הדג חותכים לקוביות ומשרים כשעה בחלב קוקוס, שום, ג׳ינג׳ר, כמה טיפות של שמן קארי ירוקל'ה ורבע כפית מלח.
מחממים גריל פחמים ומשמנים את הרשת.
מכינים את הקרם כרובית: מבשלים את הכרובית בחלב ושמנת עד לריכוך וטוחנים לקרם חלק. מסננים במקרה הצורך.
משפדים את הדג על גבעולי הקארי.
מכינים סלט: מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים וטועמים שטעים
מכינים את הבמיה: פורסים את הבמיה ומטגנים אותה עד לקבלת פריכות וצבע, מפזרים מעט מלח.
כשהסלט והקרם מוכנים:
צולים את הדג בגריל שחומם מראש ומפזרים מלח מלמעלה.
מורחים את כרם הכרובית על צלחת, מוסיפים את הסלט ואת שיפוד הדג, מפזרים במיה פריכה וכמה טיפות שמן קארי ירוקל'ה ובתאבון!!